Työajan rooleja hallitaan valikossa Työaika > Hallinta > Työajan roolit.
Uuden työajan roolin lisääminen
Valitse 'Toiminto'-valikosta 'Lisää työajan rooli'
Syötä työajan roolin nimi ja paina Tallenna. Työajan rooli on nyt luotu.
Nyt voit liittää henkilöitä työajan rooliin tai muokata työajan roolin oikeuksia valitsemalla Toiminto-valikosta halutun toiminnon. Työajan roolissa on vain ne oikeudet, jotka siihen on myönnetty.
Työajan roolin oikeudet
Valitse 'Toiminto'-valikosta 'Työajan roolin oikeudet'.
Kaikki työajan roolien mahdolliset oikeudet esitetään listana jaettuna kolmeen osioon; Perustason, keskitason sekä ylemmän tason oikeudet.
Oikeuksien tarkempi selitys löytyy täältä.
Kaikki sinisellä täpällä aktivoidut oikeudet ovat päällä kyseisessä työajan roolissa. Täppäämällä joko yksittäisen, tai koko tasoluokan oikeudet kerralla, voidaan oikeuksia lisätä tai poistaa valitulta työajan roolilta. Muutokset tehtyäsi paina Tallenna-nappia sivun alalaidassa.
Työajan roolin jäsenet
Valitse 'Toiminto'-valikosta 'Työajan roolin jäsenet'.
Näkymässä listataan kaikki palvelun käyttäjät. Käyttäjät, joiden edessä on sinisellä täpällä merkattu laatikko, kuuluvat kyseiseen työajan rooliin.
Jos haluat lisätä jäseniä työajan roolille, voit merkitä valinnan aktiiviseksi halutun henkilön kohdalla ja painaa "Tallenna"-painiketta näkymän alaosasta. Tallennuksen jälkeen valitut henkilöt siirtyvät tähän työajan rooliin.
Työajan roolien poistaminen
Valitse 'Toiminto'-valikosta 'Työajan roolin nimi'. Valitse aktiiviseksi se työajan rooli, jonka haluat poistaa ja paina Poista.
Sinulta vielä varmistetaan, haluathan varmasti poistaa kyseisen työajan roolin:
Kun painat OK, saat vahvistuksen poistosta:
Huomioithan, että poistetut työajan roolit poistuvat myös kaikilta henkilöiltä, joilla kyseinen rooli oli ennen poistamista. Henkilöt myös menettävät työajan roolin myöntämät oikeudet. Poistettua työajan roolia ei voida palauttaa.